Treeningkava olulisus

Kindla treeningkava puudumisel võib jõusaaliga alustavale inimesele raskuste ning erinevate masinate kasutamine tunduda keeruline ning aeganõudev. Tihti on näha, et algajad jõusaali külastajad hüppavad esimese asjana kardio masinatele või teevad erinevaid keharaskusega harjutusi jõusaali nurgas. Igatviisi keha liigutamine on muidugi igati positiivne, kuid niiviisi treenimine ei vii üldiselt pikaajaliste tulemuste või jätkusuutliku elustiilini. Kardio võib ajapikku muutuda igavaks ja tüütuks ning trenni tegemine jääb tahaplaanile.

liisafitness treeningkava

Treeningkava võib olla parim abiline, et saavutada ihaldatud välimus, saada selgeks nii lihtsamad kui raskemad jõusaali harjutused või hoopiski aidata Sind kodustel treeningutel. Jättes treeningkava koostamise asjatundja kätesse, pead Sina vaid antud kava järgima ning tulemused tulevad üldiselt kiiremini, kui neid oodata oskaksid.

Miks on vaja kindlat plaani?

Konkreetne treeningplaan aitab Sul lihtsustada treeninguid, samal ajal kasutades ära kogu potentsiaali headeks tulemusteks. Treeningkava aitab olla trennidega järjel ning hoiab meeles, mis päevadel, kuidas treenida. Treeningprogrammidel on juures ka õpetused, kuidas harjutusi sooritada, et hätta ei jääks ning algusest peale kõike turvaliselt ning õigesti teeksid. Eesmärk on aidata Sul, kas jõusaali harjutuste või koduse treeningu abil saavutada parim vorm. Alustades kohe tulemustele suunatud treenimisega on lõpptulemus palju parem. Erinevad treeningprogrammid keskenduvad üldiselt eri eesmärkidele nagu nt programm kaalu langetamiseks, koduse treeningu programm või tuhara kasvatamisele suunatud kava. Treeningkavasid on väga mitmeid ning igaüks leiab enda soovidele ning vajadustele vastava.

Treeningkava suurimad plussid:

Kuidas leida endale kõige sobilikum kava?

  1. Pane kirja enda eesmärgid– kaalulangetus, lihasmassi suurendamine, keha kompositsiooni muutmine, tuharale suunatud treening, treenimine, et saavutada tervislikum eluviis jne.
  2. Pane kirja, kui palju on sul nädalas realistlikult aega, et trennile pühenduda (3x30min, 5x60min, 4x20min jne).
  3. Pane kirja nii oma lühi-kui pikaajalised eesmärgid (nt 1 kuu pärast tahaksin teha 10 kätekõverdust ning 2 kuu pärast soovin, et mul oleks ilus treenitud tuhar)
  4. Pane kirja oma “Miks?” Miks Sa treenida tahad ning mis Sind aitab raskematel päevadel, et endale kindlaks jääda.
  5. Lase professionaalil teha endale personaalne kodune treeningkava või jõusaali treeningkava. Samuti pakuvad paljud personaaltreenerid ka erinevaid valmis kavasid või teevad väljakutseid, milles osaleda.
  6. Ole valmis ise vaeva nägema ning eesmärkide poole püüdlema. Koos on lihtsam, haara ka sõber kaasa!

Hea kava on eesmärkidele suunatud ning personaalne. See hõlmab kõikide lihasgruppide harjutusi ning arvestab ka sellega, kui mõne vigastuse tõttu mingit harjutust teha ei saa. Treeningkava on parim viis, et saada oma trennist maksimum ning näha tulemusi kuude, mitte aastatega. See loob ka harjutustest detailse ülevaate ning ennetab vigastuste teket. Loe ka minu varasemast blogipostitusest, millised on põhilised vead jõusaalis treenimisel ja saad neid vigu vältida juhul kui treenid jõusaalis iseseisvalt.

Minu kodulehel saad samuti tutvuda koduste treeningprogrammidega, mida mina pakun või kirjuta mulle ja leiame koos lahenduse! Trenni tegemine võib olla väga nauditav ja rahustav tegevus 🙂

Uuel aastal on Liisa Fitnessil tulemas mitmed põnevaid ja tõhusaid treeningprogramme, seega hoia silm peal!

www.liisafitness.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga