Jõusaaliga alustades võib saali astudes tunduda kõik väga uus ja hirmutav. Jõusaal on tegelikkuses aga koht, kuhu iga inimene läheb, et olla iseenda parim versioon, et keskenduda peale rasket töö- või koolipäeva oma vaimule ning liigutada oma keha. Treenimine on privileeg ning see ei peaks olema kohustus. Personaaltreener on Sulle parimaks sõbraks, kui oled alustav jõusaalis käija või juba vana trennitaja, kuid tahad parandada oma vormi. Tihti öeldakse, et isegi parimatel treeneritel on treenerid, sest alati on midagi õppida või lihvida.

Väldi algusest peale ebakorrektset vormi

Raskustega treenimise juures üks olulisemaid osi on õige vormi hoidmine. Harjutused võivad tekitada vigastusi, kui neid ebatäpselt teha. Tihti tahetakse kohe minna suuremate raskuste juurde ning sellega läheb õige vorm kaduma, sest hakatakse keha ette-taha kallutama või kehaga kaasa aitama. Ühte lihasgruppi töötades peaks harjutus siiski isoleeritud olema ning mitte kiirustatud. Personaaltreener saab algusest peale vormi üle vaadata ning vajadusel korrigeerida, et tulevikus vigu vältida.

Kiiremad tulemused

See käib kaasas eelmise punktiga, sest ebakorrektset vormi kasutades, ei saa suure tõenäosusega ka soovitud lihasgrupp optimaalselt tööd. Personaaltreenerid aitavad just Sul koostada õige kava ning kava, millega on oodata ka tulemusi. Kindlat plaani järgides on palju lihtsam trenn ära teha ning sellega ka aega säästa, sest Sa tead täpselt ette, kuhu minna ja mida teha jõusaalis.

Motivatsiooni ja distsipliini tugi

Öeldakse, et 21 päevaga on võimalik tekitada oma ellu uus harjumus ning 90 päevaga muutub see jätkusuutlikuks osaks su päevas ning ei vaja enam enese tagant surumist, vaid see tuleb juba naturaalselt, kui igapäevase rutiini osa. Siiski, ka kõige tublimatel on vahepeal raske trenni minna, sest motivatsioonile ei saa kunagi kindel olla- tuleb olla distsiplineeritud. Distsipliini aitab Sul aga hoida personaaltreener, kes ootab Sind trennis või uurib, kuidas nädal on kulgenud. Personaaltreener aitab hoida õigel rajal ning on alati vajadusel abiks.

Personaalne lähenemine

Personaaltreener, nagu ka nimi ütleb on personaalselt Sulle olemas. Inimesed on kõik väga erinevad ning plaan, mis ühele töötab, ei pruugi teisele inimesele sobida. Personaaltreener aitab Sinuga koos välja töötada just Sinu eesmärkidele vastava kava ning õpetab kõiki harjutusi tegema.

Proovile panek

Personaaltreener paneb Sind proovile nii nagu Su pere või sõbrad seda ei teeks. Tihti ei ole trennis piisavalt struktuuri ning kiputakse väga pikki puhkepause võtma või jäetakse üldse mõni harjutus poolikuks, kuna keegi otseselt ei suru takka, et trenni korralikult teha. Personaaltreener suudab olla sulle abiks ja toeks, kuid samal ajal jälgib ka, et kõik oleks hästi ja terviklikult sooritatud.

Enesekindlus

Heade tulemustega kasvab alati ka enesekindlus ning seda mitte vaid väliste tulemuste tõttu, vaid ka enesekindlus jõusaalis masinaid kasutades. Saali on nii palju vabam ja mõnusam minna, kui on teada, kuidas kõike kasutada ning, mis on parimad harjutused. Muidugi kasvab ka enesekindlus enda suhtes, sest nagu öeldakse, siis terves kehas, terve vaim.

Graafiku paindlikkus

Personaaltreenerite töögraafikud on üldiselt üsna paindlikud ning alati leiab sobiva aja, et koos üks hea trenn teha või arutada treeningplaani. Treenerid saavad aru, kui erinevad võivad inimeste ajagraafikud olla nii et ükskõik, kas soov on treenida enne tööd või õhtupoole, üldiselt on alati võimalik sobiv aeg leida.

Kestvad muutused

Suure tõenäosusega on kõik treenerid ka ise läbi teinud mitmeid muutusi, et olla kõige tervislikum ning parem versioon endast. Treenerid ei paku kiireid lahendusi või piiravaid dieete, et tulemusteni jõuda. Personaaltreenerid loovad jätkusuutlike ning pisikesi muutusi igapäevases elus, et ka mitme aasta pärast oleksid tulemused alles või veelgi paremad.

Sellest sügisest võtan ka mina vastu uusi kliente ning ootaksin kõiki suurima heameelega treenima Tallinna 24-7 Fitnessi spordiklubidesse koos minuga. Olen Sulle toeks ning aitan teha just Sulle sobivaima kava ning saavutame koos parimad tulemused! Ära oota homset, et astuda samm parima enda suunas. Võta minuga ühendust ja paneme plaani paika.

Liisa Fitness

www.liisafitness.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga